Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Coronadrabbade Boris Johnson intagen på sjukhus, Finlands regering börjar dryfta hur epidemins kostnader ska täckas

Boris Johnson.
Boris Johnson. Bild: imago images/Sven Simon/ All Over Press Boris Johnson

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Senaste nytt:

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har tagits in på sjukhus, tio dagar efter beskedet om att han hade smittats av coronaviruset. Hans kansli försäkrar att han mår bra. Han uppges bara ha tagits in för tester, men man vill inte säga vilka tester det är fråga om.

Sanna Marins regering börjar den här veckan förhandla om de kommande årens finanser ochdet väntas bli knepigt med coronaläget. Bekämpandet av coronaviruset leder till enorma extra kostnader samtidigt som regeringen tidigare har lovat satsa pengar på en mängd andra saker. Frågan är nu om man ska göra nedskärningar eller pumpa in mera pengar.

De gångna veckorna har varit omtumlande för EU. det finns förväntningar om att unionen agerar, men frågan är vad den kan göra. Svenska Yles Brysselkorrespondent Rikhard Husu skriver att
EU är precis så starkt eller svagt som medlemsländerna och vi medborgare vill att unionen ska vara.

Det har rapporterats om flera äldreboenden där coronaviruset har kommit åt att sprida sig och orsaka dödsfall, bland annat i Esbo. Inom vårdarfacket SuPer påpekar man att det kan bero på brist på skyddsutrusning för personalen på boendena. Här kan du läsa de senaste nyheterna om coronaviruset.

Regeringen vill införa en 16 års åldersgräns för energidrycker, som är kopplade till hjärtproblem hos barn och unga. Tjänstemän kallar förslaget för populism. Skolor och butiker vill själva begränsa energidryckerna, men det är inte lätt.

Dagens väder

Mest mulet och lokalt regn och särskilt i norr lätt snöfall. På dagen är det klarare. Dagens högsta temperatur är 6-12 grader. I norr är det ner till -5 grader. Något tilltagande vind omkring syd.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes