Hoppa till huvudinnehåll

Hundratals narkotikabrott för polisen i Sydvästra Finland att utreda – har grundat en skild arbetsgrupp för att hantera ärendena

Narkotika som fanns i den påse som hittades vid fågelbrädet i Helsingfors.
Arkivbild, narkotikan på bilden har inget med det här fallet att göra. Polisinrättningen i Sydvästra Finland har hundratals narkotikabrott som uppdagades i samband med beslagtaget av nättjänsten silkkitie ifjol att utreda. Narkotika som fanns i den påse som hittades vid fågelbrädet i Helsingfors. Bild: Polisinrättningen i Helsingfors polisen,amfetamin,narkotika,polisinrättningar,Helsingfors,fågelbrädsfallet

Tullen beslagtog ifjol den så kallade silkkitie-tjänsten genom vilken narkotika har sålts via nätet.

Helhetsbilden av förundersökningen i ärendet visar nu att Polisinrättningen i Sydvästra Finland har uppskattningsvis 370 polisanmälningar att registrera, och utredningen riktar sig till cirka 420 personer.

Polisinrättningen i Sydvästra Finland har grundat en skild arbetsgrupp för att hantera brottshelheten, och projektet hanteras av både polisen i Åbo och i Björneborg.

Majoriteten av personerna som utreds är män, tre av dem är födda på 2000-talet. Cirka hundra av de som misstänks för brott kommer från Satakunta, övriga från Egentliga Finland.

Merparten av de brott som utreds är narkotikabrott. 31 av dem är grova narkotikabrott. Dessutom utreds brott gällande användning av narkotika och olika dopingsbrott. På silkkitie har flera olika typer av droger sålts, vilket också märks genom en stor variation gällande narkotikan i de fall som polisen har registrerat.

Så här långt har man genomfört 70 förundersökningar gällande brotten relaterade till silkkitie och man har påbörjat förundersökningar i tiotals brott.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland