Hoppa till huvudinnehåll

Det blir ingen sommarteater i år - Peter Pan spelas på Raseborgsscenen 2021

Bild på Walter Wilkman och Edward Friis.
Walter Wilkman och Edward Friis skulle ha delat på rollen som Peter Pan. Bild på Walter Wilkman och Edward Friis. Bild: Chris Senn Raseborg,Västnyland,raseborgs sommarteater 2020

Västnyländska ungdomsringens styrelse beslöt på sitt möte i går (7.4) att flytta produktionen av Peter Pan till sommaren 2021.

Styrelsen har gått igenom alla tänkbara lösningar och scenarier.

Med tanke på alla risker coronapandemin innebär med hundratals frivilliga, ett konstnärligt team och 10 000 åskådare har ungdomsringens styrelse valt att ställa in sommarens produktion.

Styrelsen prioriterar nu allas hälsa och understryker att det är tungt för alla inblandade att sväva i ovisshet.

- Vi har en lång tradition av sommarteater, så det var inget lätt beslut att ställa in pjäsen, säger verksamhetsledare Charlotta Eriksson.

Meningen är att repetitionerna ska fortsätta våren 2021. I april kommer styrelsen att presentera en ny spelplan.

Charlotta Eriksson kommer nu att vara i kontakt med alla iblandade för att kolla om de kan och vill vara med nästa år.

- Vi hoppas ju att vi har samma personer på scenen och i produktionsteamet, säger hon.

Publiken kan byta biljetter mot värdekupong

Styrelsen påpekar att de rådande situationen är en enorm utmaning för kulturfältet överlag. Den hoppas därför att publiken är beredd att överväga att byta ut sina biljetter till värdekuponger i stället för en återbetalning av köpta biljetter.

Publik sitter på läktare utomhus. Det är fullsatt och det ryms ungefär 1000 personer där. I bakgrunden syns hus och träd.
Raseborgs Sommarteater brukar vara välbesökt. Publik sitter på läktare utomhus. Det är fullsatt och det ryms ungefär 1000 personer där. I bakgrunden syns hus och träd. Bild: Anna Björkqvist / Yle publik,teater,sommarteatrar,Raseborg,Snappertuna,Raseborgs slott,åskådare

Värdekupongen kan sedan användas till Raseborgs Sommarteater 2021. Alla presentkort som har köpts är giltiga också nästa sommar och kommer inte att återbetalas.

Raseborgs Sommarteater varit ett årligen återkommande evenemang sedan år 1971. Det här är första gången sedan dess som sommarteatern inhiberas.

8.4 klockan 7.30. Artikeln har uppdaterats med kommentarer av Charlotta Eriksson.

Läs också