Hoppa till huvudinnehåll

Friidrotts-VM arrangeras i juli 2022 – flera intensiva tävlingsveckor väntar: ”Blir en guldgruva för fansen”

Hinderlöpningstävling.
Hinderlöpningstävling. Bild: Xinhua / Barcroft Media / All Over Press friidrott,VM i friidrott,hinderlöpning,3000 meter hinder

Boka in 15 till 24 juli 2022 i kalendern. Då kommer nämligen friidrotts-VM att arrangeras. Mästerskapet kommer att avslutas bara några veckor före EM börjar.

Flytten av sommar-OS har fått stora konsekvenser, och för friidrottens del leder det till en intensiv tävlingssommar 2022.

Internationella friidrottsförbundet har nu spikat exakta datum för friidrotts-VM och det blir mellan den 15 och 24 juli. Mästerskapet arrangeras i Eugene i USA.

– Det kommer att bli en guldgruva för fansen runt om i världen. De kommer att få sex veckor av högklassig friidrott, säger Sebastian Coe som är ordförande för friidrottsförbundet World Athletics.

Världsmästerskapet kommer att avslutas två och en halv vecka före EM i München börjar. Där emellan avgörs Samväldesspelen i Birmingham.

– Vi tror att vi har hittat en lösning som gör att idrottare kan kombinera alla tre mästerskap. Samväldesspelen kommer att placera friidrotten i slutet av mästerskapet.

– Vi ville inte förstöra för de andra mästerskapen eftersom de också är mycket viktiga för sporten, säger Coe.