Hoppa till huvudinnehåll

Västnylänningar är glada över solsken och vår - vad är ditt positiva tips till påsken?

påskris
Solsken, blommor och videkissor går det trots allt som pågår i världen att njuta av den här påsken. påskris Bild: Yle/Helena von Alfthan Täktom,Påskris

Vad är du tacksam över idag? Är det dagar ute i solen eller vårblommorna som börjat slå ut? Att du kan distansjobba eller att du är en fena på att laga mat?

Också i dessa coronatider finns det ljusglimtar i tillvaron. När det inte går att resa eller gå på restaurang gäller det att hitta guldkanten i vardagen för att orka.

Vi vill samla in läsarnas berättelser. I morgonsändningen har vi redan frågat lyssnarna vad som varit dagens ljuspunkt och fått många svar.

Lyssnarna är glada över solskenet och tipsar om att man kan skicka ett brev eller kort till någon. En lyssnare hade mer tid med familjen och mindre stress.

en kopp kaffe i morgonsol
En kopp kaffe på farstukvisten kan ge morgonen en bra start. en kopp kaffe i morgonsol Bild: Yle/Helena von Alfthan kaffe

Vi har fått in hejarop till lärarna som nu fått ta itu med undervisa eleverna på distans. Vi hörde också från en lärare som konstaterade att de får lära sig mycket nytt nu.

Berätta för oss vad du är tacksam över i kommentarerna! Vi läser upp en del av era svar i vår morgonsändning i radio. Vi kommer också att samla ihop kommentarer i en artikel veckan efter påsk.

kvinna krattar strand
Hangöbon Kirsti Immonen passade på att städa stranden hemma i Täktom när vädret blev fint. kvinna krattar strand Bild: Yle/Helena von Alfthan vår,Täktom,kirsti immonen

Läs också