Hoppa till huvudinnehåll

Statsminister Marin: Försörjningsberedskapscentralens vd åtnjuter inte mitt förtroende

Pääministeri Sanna Marin Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa 1.4.2020.
Enligt statsminister Sanna Marin borde beredskapscentralen noggrant ha rett ut bakgrunden hos alla parter i munskyddsaffären. Pääministeri Sanna Marin Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa 1.4.2020. Bild: Ilkka Klemola / Yle Regeringen Marin,coronavirus,presskonferens,COVID-19,Statsrådsborgen,Sanna Marin,Pääministeri

Försörjningsberedskapscentralens har inte tillräckligt noggrant rett ut bakgrunden hos de parter som de har samarbetat med i samband med beställningarna av munskydd från Kina, säger statsminister Sanna Marin (SDP).

Centralens vd Tomi Lounema åtnjuter inte mitt förtroende, skriver Marin i ett textmeddelande som hennes assistent har skickat till Yle Uutiset.

Tidningen Ilta-Sanomat var först ute med nyheten.

Arbetsminister Tuula Haatainen vill ha ännu mer information om Försörjningsberedskapscentralens misslyckade beställningar av ansiktsskydd.

Hon kräver en omedelbar utredning, skrev hon på fredag på twitter. Hon är inte nöjd med vad hon har fått veta hittills.

Haatainen kallade till presskonferens på fredagen klockan 17.

På torsdag blev det klart att 230 000 beställda ansiktsskydd från Kina inte är bra nog för att användas på sjukhus, och dessutom verkar det som om aktörer med kopplingar till den undre världen har varit inblandade i Försörjningsberedskapscentralens ansiktsskyddsaffärer.

Artikeln uppdaterad kl.17.30 med korrekt tidsangivelse för presskonferensen samt förkortad rubrik.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes