Hoppa till huvudinnehåll

Medieuppgifter: Datum fastställt för när engelsk fotboll siktar på att starta Premier League igen

Manchester United firar efter seger.
Får Manchester United fortsätta jakten på en Champions League-plats i juni? Manchester United firar efter seger. Bild: All Over Press Manchester United FC

Lördagen den 6 juni. Där är datumet som engelsk fotboll siktar på för att återuppta ligasäsongen, rapporterar ESPN.

På fredag har de 20 klubbarna i engelska Premier League ett videomöte för att diskutera fortsättningen av ligasäsongen. Den avbröts för en månad sedan på grund av coronaviruset.

Redan nu går ESPN, som refererar till källor, ut med att den engelska ligaföreningen EFL jobbar för att säsongen ska starta på nytt lördagen den 6 juni efter en tre veckor lång träningsperiod från och med den 16 maj. Matcherna skulle åtminstone till en början spelas utan publik.

I EFL ingår Englands fyra proffsligor Premier League, Championship, League One och League Two.

Allt hänger ändå på den brittiska regeringen och vad den bestämmer. EFL kommer att följa regeringens råd.

I engelska medier cirkulerar det också rykten om att Premier League-säsongen skulle spelas klart på Wembley i London. Enligt uppgifter till bland annat The Times ska det engelska fotbollsförbundet FA ha erbjudit arenan för att kunna genomföra så många som fyra matcher per dag.

Med ett sådant arrangemang skulle lagens, domarnas och mediernas resor minimeras. FA:s nationella fotbollscentrum St. George’s Park skulle fungera som boende och träningsbas för lagen.

I Premier League har lagen nio eller tio matcher kvar att spela. Liverpool leder ligan överlägset och behöver bara vinna två av sina sista matcher för att säkra klubbens första ligatitel på 30 år.