Hoppa till huvudinnehåll

NHL förlänger uppmaningen om självkarantän – utreder ännu alla möjligheter för att återuppta säsongen, men spelarna behöver tid för att komma i form

Aleksander Barkov och hans lagkamrater värmer upp.
(Arkivbild) När får de finländska NHL-stjärnorna inta isen igen? Aleksander Barkov och hans lagkamrater värmer upp. Bild: Emil Hansson / AOP ishockey,NHL,Aleksandr Barkov, Jr.

NHL meddelar i dag att de rekommenderar självkarantän för spelare, tränare och personal till slutet av april. Samtidigt utreder ligan ännu alla möjligheter att starta upp säsongen igen men det kommer ta veckor för spelarna att komma i form igen säger Gary Bettman.

Sedan den tolfte mars har NHL-säsongen varit lagd på is. Tidigare hade ligan rekommenderat spelarna, tränarna och personalen att hålla sig i karantän fram till först den 27 mars, sedan den 6 april och senast till den 15 april.

Nu gäller uppmaningen till och med den 30 april.

– Efter att ha konsulterat våra medicinska experter, samt representanter i spelarorganisationen NHLPA, har NHL tagit beslutet att förlänga rekommendationen om självkarantän för spelare, tränare och personal fram till den 30 april, skriver ligan på Twitter.

Ligan utreder fortsättningsvis möjligheterna för att spela klart säsongen.

Tror du att NHL-säsongen kommer spelas klart?

Tyvärr inte
74.4% (61 röster)
Givetvis, på sätt eller annat
25.6% (21 röster)
Antal avgivna röster: 82

Måste först komma åt att träna ihop

NHL-kommisionären Gary Bettman säger ändå att starten beror på saker de inte har någon kontroll över. De undersöker ändå ”alla möjligheter” och håller sig förberedda för när chansen att återuppta säsongen kommer.

Gary Bettman.
Gary Bettman. Gary Bettman. Bild: /All Over Press Gary Bettman

Före det ens skall vara möjligt måste spelarna ändå först komma åt att ens träna ihop, säger Bettman i en intervju med CNN enligt NHL:s webbplats.

– Hur hårt de än försöker hålla sig i form i sina hemmagym, har spelarna inte varit på isen på en månad. De kommer behöva 2-3 veckor för att komma tillbaka i spelskick, säger Bettman.

– Utöver att vi oroar oss över att alla ska hålla sig friska, inte bara spelarna utan alla, så vill vi också försäkra oss om att spelarna inte äventyrar sin hälsa genom att spela före de är i spelform, fortsätter han.

NHL har rekommenderat självkarantän enda sedan säsongen lades på is den 12 mars. Hittills har åtta NHL-spelare bekräftats smittade av coronavirus enligt STT.

Källor: NHL:s webbplats, STT

Läs också