Hoppa till huvudinnehåll

Regerande mästarens spelare går ner rejält i lön: “Viktigast att ingen blir permitterad”

KuPS jublar efter säkrat ligaguld 2019.
KuPS vann ligaguld i fotboll i höstas. KuPS jublar efter säkrat ligaguld 2019. Bild: AOP Kuopion Palloseura

Den regerande finländska mästaren KuPS har avslutat sina samarbetsförhandlingar rapporterar klubben på sin webbplats. Glädjande för hela föreningen är att varken tränare eller spelare permitteras, inte heller i damlaget. En rejäl lönesänkning har ändå samtliga i lagen gått med på.

KuPS spelare och tränare har efter förhandlingar med klubbledningen gått med på en lönesänkning på 50 procent. Det meddelar klubben i ett pressmeddelande i dag.

Lönesänkningen gäller såväl damlaget som herrlaget och både spelare och tränare. Samtidigt tryggade man en situation där ingen behöver permitteras.

– För oss var det viktigast att ingen behövde permitteras. Samtidigt tryggar vi allas uppehälle med den här lösningen, säger klubbens vd Jarmo Heiskanen i pressmeddelandet.

Bästa lösningen både idrottsligt och ekonomiskt

Före påsk rapporterade bland annat VPS att klubbens alla spelare och tränare är permitterade från och med i dag. I och med det kan spelarna söka sig till andra klubbar.

I KuPS är man även på grund av risken för att mista spelare nöjda över det beslut som förhandlingarna ledde till.

– På det här sättet kan vi hålla lagen intakta och börja förbereda oss inför den kommande säsongen med en bra utgångspunkt. Det här var den bästa lösningen både ur ett idrottsligt och ekonomiskt perspektiv, säger Heiskanen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport