Hoppa till huvudinnehåll

Ingen sommarteater på Lurens i år – musikalen Oliver! spelas sommaren 2021 i stället

Publik på Lurens sommarteater
Den kända vridläktaren på Lurens sommarteater kommer att vara tom i sommar. Publik på Lurens sommarteater Bild: Mats Tuominen Lurens sommarteater,sommarteatrar,läktare,publik

Coronavirusepidemin sätter nu stopp också för sommarens musikal Oliver! på Lurensscenen.

Styrelsen för Östra Nylands ungdomsförbund fattade i måndags beslut om att inte uppföra musikalen Oliver! på Lurens sommarteater i Lovisa i år.

- Synd tycker ju alla att det är förstås och jag kan tänka mig att många av oss kommer att sakna den goda stämningen som här är på somrarna, säger producent Malena Lindroos från ÖNUF.

Beslutet fattades efter att regeringens restriktioner för större sammankomster förlängdes.

Lurens sommarteater avbröt den intensiva repetitionsperioden redan den 12 mars, och ÖNUF konstaterar att publikens och de medverkandes hälsa och säkerhet går före allt annat.

- Vi hann öva intensivt redan i två månader med sångerna, med lite dans och lite repliker. Allt som allt var vi över 30 personer på scenen. Med var många unga, barn och nya, som alla hade sett fram emot föreställningar i sommar, säger Malena Lindroos.

Nytt försök med Oliver 2021

ÖNUF har förhandlat om rättigheterna till Oliver! med Cameron Macintosh LTD i London, och har fått tillstånd att uppföra musikalen sommaren 2021 i stället.

Framtiden blir svår för ungdomsförbundets ekonomi.

- Förstås blir det tyngre att starta upp nästa års produktion med mindre pengar. Vi har ändå hela tiden små löpande utgifter under resten av året och inga biljettinkomster som i normala fall. Det blir tajt.

Producent Malena Lindroos hoppas på förståelse från stiftelser och fonder.

- Vi hoppas att det går att förhandla med de stiftelser och fonder som vi söker understöd av. Hoppas deras understöd nu också kan gälla för nästa år.

Helt tyst och stilla blir det kanske ändå inte på Lurens.

- Talko och underhållsarbeten blir det säkert på Lurens nu på sommaren. Folk vill träffas om de bara får.

Läs också