Hoppa till huvudinnehåll

Novia flyttar in i Gripen i Åbo i höst - Åbo Akademi fortsätter verksamheten på första våningen

Aulan i Åbohanken.
På Henriksgatan finns utbildning till tradenom, företagsekonomi, sjukskötare, hälsovårdare, utbildning inom social- och hälsovård, högre YH, Master of Business Administration och Service Design Aulan i Åbohanken. Bild: Yle/Lotta Sundström åbohanken

På andra våningen i Gripen har tidigare Åbo Akademis HR-avdelning huserat. I höst blir det ändring på det. Då flyttar Novias socionomstuderande och en del av personalen till lokalen, för att frigöra utrymme på campuset på Henriksgatan.

Flytten berör Novias cirka 240 socionomstuderande och elva personer ur personalen.

Fastighets- och säkerhetschef Tommy Nyman säger att flytten frigör mera utrymme för resten av Novias studenter som studerar i Åbo.

- För Novias tradenomstuderande inom företagsekonomi betyder det här att också vi kan skräddarsy vissa utrymmen så att de blir mera ändamålsenliga. Trycket på utrymmena minskar också, både gällande studerande och personal, säger Nyman i ett pressmeddelande.

örjan andersson står vid ett fönster. han bär kostym och glasögon.
Rektor Örjan Andersson är mycket nöjd med lokalen på Henriksgatan som Novia flyttade till för tre år sedan, men den är helt enkelt lite för liten för över 1 000 studenter. örjan andersson står vid ett fönster. han bär kostym och glasögon. Bild: Yle/ Axel Brink Örjan Andersson

"Med över 1 000 studerande har vi helt enkelt varit för trångbodda"

Rektor Örjan Andersson är också mycket nöjd över den stundande flytten.

- Vi har nu varit på Henriksgatan i snart tre år och utrymmena är mycket lämpliga, men med över 1 000 studerande har vi helt enkelt varit för trångbodda. Vi är glada att vi hittat lämpliga och trivsamma tilläggsutrymmen i Gripen”, säger Andersson i pressmeddelandet.

Nya adressen för socionomstuderandena blir Tavastgatan 13. På första våningen fortsätter fastighet- och studerandeservice för Åbo Akademi hålla sin verksamhet.

Läs också