Hoppa till huvudinnehåll

Räcker ligaklubbarnas åtgärder för att rädda ekonomin? Inters kapten uttrycker oro: "Ofrånkomligt att inte börja fundera hur det blir om det blir värre"

Timo Furuholm harjoittelee
Timo Furuholm är lagkapten i fjolårets silverlag FC Inter. Timo Furuholm harjoittelee Bild: Paula Collin / Yle Timo Furuholm,FC Inter Åbo,fotboll,fotbollsspelare,Fotbollsligan

Klubb efter klubb meddelar om ekonomiska sparåtgärder. Den inhemska fotbollen försöker att överleva, men enligt profilspelaren Timo Furuholm finns det lite oro bland spelarna.

När FC Inter gick ut med att klubben skär i spelarnas och tränarnas löner de närmaste månaderna fogades Inter till en växande rad av finländska fotbollsklubbar som gör vad man kan för att hålla huvudet ovanför vattenytan.

Förra helgen skulle ligasäsongen ha startat, men på grund av coronaviruset är premiären framskjuten på obestämd tid.

Enligt FC Inters klubbledning klarar sig Åbolaget ekonomiskt till slutet av sommaren med de vidtagna åtgärderna.

"Skulle vara negativt för fotbollen"

Lagkaptenen Timo Furuholm representerade spelarna i Inters förhandlingar. Enligt honom finns det en allmän oro bland spelarna.

– De här lönesänkningarna ger oss ett par månader, men det är ofrånkomligt att man inte börjar fundera på hur det blir om situationen blir värre, säger Furuholm till Yle Urheilu.

– Vi kan bara hoppas på att allt vänder och vi förr eller senare får återvända till fotbollen.

Den här veckan gav fotbollsligan tillåtelse för att träna i små grupper.

– Förhoppningsvis utvecklar vi ett system för att träna, men ändå på ett sådant sätt att det inte finns stora smittorisker. Det skulle vara oerhört negativt för fotbollen om viruset skulle börja spridas i samband med träningarna, säger Furuholm.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport