Hoppa till huvudinnehåll

Läcka i klubben fick stjärnmålvakten att se rött – gillar inte hur kontraktsförhandlingarna framställs: ”Uppgifter dyker upp hela tiden”

Manuel Neuer, Bayern München.
Manuel Neuer har spelat för Bayern i nästan ett decennium. Manuel Neuer, Bayern München. Bild: All Over Press Manuel Neuer,FC Bayern München

Manuel Neuer är upprörd. Han för just nu diskussioner om ett nytt kontrakt med Bayern München och enligt målvakten har information läckt ut i media – för första gången under alla hans år i klubben.

Manuel Neuer har varit Bayern München trogen i nästan ett decennium och hans nuvarande kontrakt täcker även nästa säsong. Veteranen har inga planer på att lämna den tyska storklubben och just nu förhandlar man om en förlängning.

Men allt är inte frid och fröjd för Neuer, tvärtom. Han är upprörd eftersom information om förhandlingarna har läckt ut till medierna.

– Alla samtal jag haft med klubben sen jag kom hit har varit konfidentiella, inget har någonsin läckt ut. Men uppgifter dyker upp hela tiden nu och de är ofta inte sanna.

– Det irriterar mig och det är något som jag inte är van vid i Bayern. För mig har alltid förtroendet till klubbledningen varit viktigt, säger Neuer enligt nyhetsbyrån AFP.

Bland de uppgifter som florerar finns att Neuer skulle kräva ett femårskontrakt medan Bayern endast har siktet inställt på två år.

– Det är helt orealistiskt att jag kan få ett femårskontrakt. Jag vill ha ett kontrakt som är en vinn-vinn-situation för både mig och Bayern, säger 34-årige Neuer.

I januari skrev Bayern München ett kontrakt med den 23-årige målvakten Alexander Nübel. Han kommer att flytta till klubben i sommar från Schalke 04.