Hoppa till huvudinnehåll

Havis Amanda får sin studentmössa i virtuell verklighet den här valborgen – "Evenemanget på Salutorget måste inhiberas på grund av epidemin", säger Vapaavuori

Havis Amanda på en solig dag. I bakgrunden syns blå himmel. En mås sitter på statyn.
Havis Amanda på en solig dag. I bakgrunden syns blå himmel. En mås sitter på statyn. Bild: Yle/ Lukas Rusk skinkorna,Helsingfors,Havis Amanda

Den årliga traditionella valborgsöppningen på Salutorget inhiberas på grund av coronaepidemin. I stället kan du se då Havis Amanda får sin studentmössa i virtuell verklighet. Det meddelar Konstuniversitetets studentkår.

– Vi vill hämta mösspåläggningens glädje till er där hemma, skriver Konstuniversitetets studentkår, som i år ansvarar för Havis Amandas mösspåläggning.

Enligt studentkåren kommer påläggningen i virtuell verklighet att vara en unik upplevelse.

– Valborgsfirandet på Salutorget är en kär tradition som tyvärr inhiberas i år på grund av coronaepidemin. Det är glädjande att studentkåren har en så innovativ lösning på hur mösspåläggningen ordnas. Vi hoppas att den även i år blir ett startskott för valborgsfirandet, skriver Jan Vapaavuori (Saml) som är borgmästare i Helsingfors.