Hoppa till huvudinnehåll

Hockeydamernas Annina Rajahuhta tackar för sig: "Kan man inte göra något helhjärtat är det ingen idé att vara med"

Annina Rajahuhta under ett träningspass med landslaget.
Annina Rajahuhta tackar för sig i landslaget. Annina Rajahuhta under ett träningspass med landslaget. Bild: Kimmo Brandt/All Over Press Annina Rajahuhta

Damlandslaget i ishockey tappar en rutinerad pjäs då Annina Rajahuhta avslutar landslagskarriären. Hon meddelar om sitt beslut på Twitter.

För ett par veckor sedan borde ishockey-VM för damer har spelats i Kanada. Coronapandemin satte ändå punkt för säsongen i förtid. Då nästa hockeytrupp snickras ihop kommer anfallaren Annina Rajahuhtas namn inte att finnas med.

– I något skede gäller det att ändra kurs och lämna vissa stigar bakom sig. Det blir dags att jaga nya drömmar. För mig är tiden nu mogen, skriver Rajahuhta på Twitter.

– Under förra säsongen växte tanken fram om att min tid i landslaget är slut. Efter att säsongen tagit slut har känslan om att sätta punkt i landslaget ytterligare förstärkts. Kan man inte göra något helhjärtat är det ingen idé att vara med.

Hoppa över Twitterpostning

Rajahuhta debuterade i landslaget säsongen 2008–09 och efter det har det blivit tre OS (2010, 2014, 2018) och fyra VM (2011, 2012, 2013, 2019). I den 31-åriga Rajahuhtas prisskåp finns två OS-brons, ett VM-silver och ett VM-brons.

Förra säsongen höll Rajahuhta till i Kiekko-Espoos ligalag där hon noterades för 18 + 22 = 40 poäng på 28 matcher.

Läs också