Hoppa till huvudinnehåll

Rean på olja har lett till sjunkande bensinpriser - dagens rekord kommer från Alavo

95 E 10 bensiini.
Prisraset på råolja syns vid pumpen. 95 E 10 bensiini. Bild: Petteri Bülow / Yle tankning (bränsle),bränslen,bränsleskatt,fossila bränslen,bensinstation,servicestationer,Tankning av bilen,bensin,blyfri bensin,Bensinutsläpp,Bensinpris,E10 fuel

Raset på råoljepriset på världsmarknaden syns nu också i bensinpriserna i Finland. Nätsidan polttoaine.net har registrerat det billigaste literpriset på 95-oktanig bensin, 1,153 euro i Alavo i Södra Österbotten.

Också på annat håll i landet syns samma nedgång. Medelpriset ligger kring 1,29 euro per liter. Också priset på diesel sjunker. Den lägsta noteringen låg på tisdag eftermiddag kring drygt en euro per liter.

Uppvärmingsoljan har också blivit billigare tack vare råoljans prisfall. I dag kostar uppvärmningsoljan cirka 60 cent per liter - 30 cent ner från i vintras.

Av bensinpriset utgör skatten cirka 70 cent per liter - därför syns prisfallet inte lika tydligt för bilisterna.

Läs också