Hoppa till huvudinnehåll

Coronainformation för barn på fredagen - Statsminister Sanna Marin svarar på barns frågor om coronakrisen

Statsminister Sanna Marin (SDP) talar under presskonferens 25.3.
Statsminister Sanna Marin (SDP) talar under presskonferens 25.3. Bild: Lehtikuva Sanna Marin,Regeringen Marin,coronavirus

På fredag klockan 11 får Ia Lindberg, 9 år, ställa en fråga till regeringen om coronakrisen. Statsrådet ordnar nämligen ett coronainfo för barn i morgon fredag 24.4.

På plats för att berätta om coronasituationen är statsminister Sanna Marin, undervisingsminister Li Andersson samt forsknings- och kulturminister Hanna Kosonen.

Frågorna kommer att ställas på distans via ett videomöte av barn som man på förhand valt ut. Barnen är mellan 7-12 år. Ia Lindberg får ställa en fråga på svenska och de andra barnen frågar på finska.

Med i samarbetet är Helsingin Sanomats Lasten uutiset, Apu juniori och Yle. Tillfället simultantolkas till svenska och teckenspråk på samma sätt som regeringens andra infon.

Alla medverkande hoppas att så många skolelever som möjligt ska få chansen att följa med infot som en del av sin skoldag.

Chatt för barn och föräldrar efteråt

Efter regeringens barninfo är det fritt fram att ställa frågor till undervisningsministern. Li Andersson chattar med skolbarn och föräldrar kl. 11.45 - 12.30 på svenska.yle.fi.

Vid informationstillfället har medierna inte möjlighet att ställa frågor men infot streamas så som de andra informationstillfällena på statsrådets YouTube-kanal. Men man kan också se informationen på Yles Arenan.

Här kan du följa med presstillfället:

Här kan se när minister Li Andersson svarade på frågor i Hajbos egen Corona-presskonferens.

Edit 23.4.2020 kl. 18.13: Tillsatt information om chatten som ordnas på svenska.yle.fi efter informationstillfället.