Hoppa till huvudinnehåll

Uefa bekräftar: Dam-EM i fotboll avgörs i juli 2022

Finland firar mål.
Finland har inlett EM-kvalet med tre segrar på fyra matcher. Finland firar mål. Bild: imago/Action Plus/ All Over Press Finlands damlandslag i fotboll,Linda Sällström,fotboll

Damernas EM i fotboll flyttas från 2021 till 2022. Mästerskapet inleds den 6 juli 2022 och avslutas 31 juli 2022, bekräftade Uefa på torsdagen.

När herrarnas EM i fotboll flyttades till 2021 på grund av coronapandemin uppstod frågetecken kring det motsvarande dammästerskapet, som var planerat att ordnas 2021.

Danska fotbollsförbundet gick redan för tre veckor sedan ut med att mästerskapet skjuts upp med ett år. Nu har Uefa kommit med nya datum för fotbollsfesten.

Dam-EM ska avgöras 6-31 juli 2022 i samma engelska orter som det var tänkt från början.

– När vi var tvungna att göra ett snabbt beslut kring herr-EM hade vi hela tiden damernas EM i bakhuvudet, menar Uefas ordförande Aleksander Ceferin.

– Vi har noggrant övervägt våra alternativ och genom att flytta damernas EM till nästa år säkrar vi att vårt stora dammästerskap blir den sommarens enda stora mästerskap och får den uppmärksamhet som man förtjänar.