Hoppa till huvudinnehåll

Stjärnorna planerar för hur NHL-säsongen ska slutföras – vicekommissionär tror inte att positivt coronatest stoppar matcherna

John Tavares och Connor McDavid kämpar om pucken.
John Tavares och Connor McDavid ingår i spelarkommittén. John Tavares och Connor McDavid kämpar om pucken. Bild: Curtis Comeau/Icon Sportswire NHL,ishockey,John Tavares,Connor McDavid

Connor McDavid, John Tavares och Mark Scheifele är några spelare som har fått i uppdrag att ta fram en plan på hur NHL-säsongen ska kunna fortsätta. Spelarna för nu diskussioner med ligan och spelarfacket.

NHL:s kommissionär Gary Bettman sa förra veckan att ligan kan koncentrera säsongsavslutningen till fyra olika arenor, och att så många som tre matcher per dag ska kunna spelas på varje ort.

Ligan har nu också tagit hjälp av spelarfacket NHLPA och en spelarkommitté för att försöka hitta tänkbara lösningar, rapporterar New York Post.

I spelarkommittén ingår kvintetten John Tavares (Toronto), Connor McDavid (Edmonton), James van Riemsdyk (Philadelphia), Mark Scheifele (Winnipeg) och Ron Hainsey (Ottawa).

Enligt tidningen har kommittén haft telefonkonferenser med ligan och spelarfacket under de senaste dagarna. Man har också hört hälsoexperter men inte fattat några beslut.

Positivt test ska inte påverka

NHL:s vicekommissionär Bill Daly har medverkat i diskussionerna och han menar att ett positivt coronatest inte nödvändigtvis betyder att säsongen stoppas.

– Allt beror på fakta och omständigheter. Men nej, vi tror inte att ett positivt test eller till och med flera skulle stänga ner hela säsongen, säger han till TSN.

När Daly fick frågan om han kan precisera sitt uttalande svarar han:

– Jag tänker inte gå igenom scenarier som är hypotetiska, men jag är trygg i att vi har kunskap och experter för att fatta rätt beslut, säger han enligt New York Post.

Åtta NHL-spelare har testat positivt för coronaviruset sedan säsongen pausades i mitten av mars.

Calgary och Edmonton har tidigare rapporterats vara två orter där säsongen kunde spelas klart men provinsen Alberta har förbjudit sammankomster över 15 personer till och med september.

Enligt New York Post är Toronto och Columbus två tänkbara orter där säsongen kan slutföras.