Hoppa till huvudinnehåll

Raseborg omprövar sitt beslut - nya daghemmet Karusellen kan få förskola

Ett skepp att leka med utanför daghemmet Karusellen.
Daghemmet Karusellen i Karis öppnade år 2019. Ett skepp att leka med utanför daghemmet Karusellen. Bild: Linus Westerlund / Yle Karis,Västnyland,karusellen daghem

Det nybyggda daghemmet Karusellen i Karis kan få en förskolegrupp trots allt. Staden omprövar sitt beslut eftersom där finns ett behov av förskola.

Förskoleundervisningen skulle börja från och med höstterminen 2020. Då finns det nio barn som börjar förskolan. De kommande åren ökar antalet barn, så förskoleverksamheten kunde fortsätta i flera år.

Barnen har redan flyttat en gång

Barnen som nu börjar förskolan i Karusellen har tidigare gått i Sandbo daghem. De flyttade till Karusellen år 2019 då daghemmet öppnade.

Om barnen måste flytta för att gå i förskola, är de tvungna att åter anpassa sig till en ny plats, till nya vänner och till ny personal.

Detta skulle inte erbjuda den stabilitet som barnen behöver då de övergår från småbarnspedagogiken till förskoleundervisningen, konstaterar bildningsdirektör Tina Nordman.

Karusellen skulle bli närförskola för Katarinaskolan

Det här innebär att också Karusellen skulle bli närförskola för Katarinaskolan. Labyrintens daghem, Solbacka daghem och Kila daghem fungerar för tillfället som närförskolor.

Raseborgs stad har beslutat att det ges förskoleundervisning vid alla daghem, om minst sju barn anmäler sig.

Bildningsnämnden tar ställning till förslaget att Karusellen får en förskolegrupp på sitt möte på tisdag 28.4.

29.4.2020 8.57 Bildningsnämnden beslöt på sitt möte att Karusellen får en förskolegrupp.

Läs också