Hoppa till huvudinnehåll

Boris Johnson har blivit pappa - han och fästmön Carrie Symonds har fått en son

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson med sin fästmö Carrie Symonds.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och fästmön Carrie Symonds har fått sitt första barn tillsammans. Storbritanniens premiärminister Boris Johnson med sin fästmö Carrie Symonds. Bild: AFP / Lehtikuva Boris Johnson,Carrie Symonds

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson och hans partner Carrie Symonds har blivit föräldrar. Parets son föddes tidigt på onsdagsmorgonen på ett sjukhus i London.

Nyheten om nedkomsten uppges ha kommit som en överraskning, då den beräknade tidpunkten för barnets födsel inte väntades infalla förrän om flera veckor. Både mor och son mår ändå "väldigt bra", sa en talesperson för paret i ett uttalande.

I uttalandet tackar de nyblivna föräldrarna sjukhusets mödraavdelning för den fantastiska vård de fått.

Johnson och Symonds, som tidigare arbetat som kommunikationschef för det konservativa partiet, bor tillsammans i premiärministerns tjänstebostad på Downing Street i London.

Paret har hållit ihop sedan början av 2019. I februari meddelade paret att de tänker gifta sig och att de ska få barn i "början av sommaren".

Den nyfödde är parets första gemensamma barn men Boris Johnson ska ha åtminstone fem barn från tidigare, av dem fyra med ex-hustrun Marina Wheeler.

Boris Johnson har nyligen återupptagit sitt arbete efter att ha varit sjukledig i flera veckor på grund av coronaviruset. Johnson tillbringade totalt tre dygn på intensiven till följd av sjukdomen covid-19.

Källor: AFP, Reuters