Hoppa till huvudinnehåll

Pelicans förstärker anfallet med Iikka Kangasniemi – mannen som tycker om att göra magiska highlight-mål

Iikka Kangasniemi flyttar från Pelicans till HIFK.
Iikka Kangasniemi flyttar tillbaka till Pelicans. Iikka Kangasniemi flyttar från Pelicans till HIFK. Bild: Tomi Natri/All Over Press ishockey,HIFK Hockey,Iikka Kangasniemi

Lahtisklubben Pelicans har gjort en värvning modell tyngre. Efter två år i Helsingfors och i Sverige återvänder anfallaren Iikka Kangasniemi till ligaklubben Pelicans. Och lovar nya highlight-mål.

Alla som följt den inhemska ishockeyligan de senaste säsongerna känner till Iikka Kangasniemi. Mannen som inte låter sin ringa storlek hindra honom från att stundvis dominera ligarinkarna.

Iikka Kangasniemi inledde sitt ligaspel i Esboklubben Blues men det var just i Pelicans som han slog igenom på allvar. Säsongen 2016–2017 renderade i 39 poäng (10+29) vilket var fjärde bäst i laget.

Följande säsong var han poängbäst i Pelicans med 17+19=36 poäng innan han värvades till HIFK där han säsongen 2018–2019 gjorde nytt personligt målrekord, 22 fullträffar. Utöver det blev det 14 assist och igen 36 poäng.

Den gångna säsongen var däremot svår för den lille store – 170 centimeter och 70 kilogram – spelaren: halvvägs in i säsongen fick han nämligen lämna Helsingforsklubben efter anspråkslösa 6+11=17 poäng på 31 matcher. Flyttlasset bar av till SHL och Modo men inte heller där lossnade det för 25-åringen och i och med att säsongen avbröts i förtid blev det bara tolv matcher och totalt sex poäng.

Comeback

Nu återvänder Kangasniemi till Lahtis där han fick sitt stora genombrott för fyra år sedan.

– Det finns många bekanta ansikten både i laget och på kontoret. Jag har många trevliga minnen från Lahtis så det var lätt att komma tillbaka hit. Jag vill ta följande steg i min karriär, ta en stor roll i laget och bära den ledande spelarens mantel, säger Kangasniemi på Pelicans webbplats.

Efter två säsonger på annan ort tycker Kangasniemi att han utvecklats mest på den fysiska sidan.

– Jag har gått framåt fysiskt, blivit starkare och mer explosiv. Försvarsspelet har också blivit bättre.

Nöjd tränare

Pelicans chefstränare Tommi Niemelä är väldigt nöjd med värvningen.

– Iikka är en väldigt skicklig spelare med pucken och hans skridskoåkning är bland de bästa i landet. Vi är glada över att få en mångsidig spelare som kan avgöra matcher och som är effektiv.

Ja, inte bara effektiv utan i sina bästa stunder en av Ligans mest sevärda spelare, kolla fast in detta mål som han gjorde förra säsongen:

Hoppa över Twitterpostning

– Det blir nya highlight-mål nästa säsong, säger Iikka Kangasniemi.

Läs också