Hoppa till huvudinnehåll

Alpina herrlandslaget får ny meriterad chefstränare från Schweiz

Osi Inglin.
Osi Inglin har bland annat varit tränare för dam- och herrlandslaget i Schweiz. Osi Inglin. Bild: EPA alpint,Osi Inglin

Den meriterade schweiziska tränaren Osi Inglin tar över som chefstränare för herrarna i Finlands alpina landslag. Inglin har tecknat på ett tvåårigt kontrakt och kommer därmed ha ansvaret fram till vinter-OS 2022.

Ski Sport Finland meddelar om den nya chefstränaren i ett pressmeddelande. Osi Inglin har lång erfarenhet som tränare i landslagssammanhang i Schweiz, både som chefstränare för dam- och herrlandslaget.

Han har även erfarenhet som tränare i Nordamerika och Norge.

En möjlighet att jobba med ett litet men ambitiöst landslag låg bakom intresset att ta sig an uppgiften som chefstränare för herrlandslaget i Finland.

– Jag ser potential i det unga laget och är ivrig över möjligheten att få hjälpa dem att ta sig ett steg vidare i karriären, kommenterar den nya chefstränaren i pressmeddelandet.

Även ledningen är mer än nöjda att få med den meriterade tränaren i truppen.

– Vi är naturligtvis ivriga och förtjusta över att Osi ansluter sig till staben i Finlands landslag. Det han gjort hittills talar för sig självt och vi tror på att han kan hjälpa den finländska alpinåkningens framtid, och hjälpa oss att nå framgång, säger alpinåkningens sportchef Tommi Viirret.

Nicolas Burt fortsätter som chefstränare för damerna.