Hoppa till huvudinnehåll

HIFK:s sportchef inte enig med Lambert gällande hans möjligheter att ta för sig kommande säsong i laget

Brad Lambert.
Brad Lambert såg inte önskvärd möjlighet att fortsätta utvecklas i HIFK och tackade för sig. Brad Lambert. Bild: Antti Partanen/All Over Press Brad Lambert

Efter att Brad Lambert tackat för sig i HIFK berättade han att han inte ansåg sig få en önskad roll och chans att utvecklas i laget kommande säsong. Något som sportchefen Tobias Salmelainen inte håller med om. Spelaren får, då spelaren ger prov på vad han kan, säger Salmelainen till MTV.

HIFK-supportrarna åkte tidigare i dag på en dyster nyhet då det blev klart att 16-åriga storlöftet Brad Lamberts sejour i HIFK bara blev en säsong lång. En säsong han var väldigt nöjd över – precis som över sin tid med klubben.

Att Lambert valde att ta det svåra beslutet och lämna HIFK berodde på att han inte trodde sig få samma möjlighet att utvecklas nästa säsong som hittills.

– Då vi talade om kommande säsong verkade det som att det inte längre finns samma möjligheter, berättade Lambert för Ilta-Sanomat.

Även för MTV berättar han att det var osannolikt att han hade fått en roll som han önskat i HIFK.

Det påståendet håller inte HIFK:s sportchef Tobias Salmelainen med om.

– Möjligheten för spelaren att utvecklas, och för att hitta sin roll i laget, fanns där. Vi har referenser på det från tidigare: Anton Lundell och Miro Heiskanen bland annat, säger Salmelainen till MTV och fortsätter:

Tobias Salmelainen.
Tobias Salmelainen är sportchef i HIFK. Tobias Salmelainen. Bild: Matti Raivio/All Over Press ishockey,HIFK Hockey,Tobias Salmelainen

– Spelaren får, då spelaren ger prov på vad han kan.

Salmelainen menar ändå att de inte kunde lova någon specifik roll då de först på hösten hade fått bekräftat vad han verkligen kan. Han säger ändå att ingendera part i det här skedet var missnöjd. Något de inte heller ville riskera skulle ske i fortsättningen.

– Vi ville ha kvar killen. Det är nog en besvikelse att det inte blev så, säger Salmelainen till MTV.

Var Lambert kommer spela nästa säsong är fortfarande oklart trots vilda spekulationer: han har inte tagit något beslut än, berättade han för Ilta-Sanomat.

Läs också