Hoppa till huvudinnehåll

Colorado säkrar upp inför framtiden – succémålvakten Justus Annunen tecknade NHL-kontrakt

Justus Annunen sträcker ut och räddar ett skott
Justus Annunen. Justus Annunen sträcker ut och räddar ett skott Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press ishockey,Justus Annunen,Oulun Kärpät

Han var en av ligasäsongens bästa målvakter och blev historisk då han höll nollan i över 300 minuter. Nu kan Justus Annunen vara förlorad för Kärpät. 20-åringen har tecknat ett kontrakt med NHL-klubben Colorado Avalanche.

Colorado har haft Philipp Grubauer och Pavel Francouz som målvaktsduo den här säsongen. I organisationen finns också bland annat Michael Hutchinson, Antoine Bibeau och Adam Werner.

Nu kan ytterligare ett namn läggas till den listan.

Justus Annunen har tecknat ett treårigt rookiekontrakt med klubben som reserverade honom som 64:e spelare i NHL-draften 2018.

20-årige Annunen har några starka säsonger bakom sig. Våren 2018 var han strålande när Finland vann guld i U18-VM och ett år senare förde han Kärpät till guld i A-juniorernas FM-liga.

Den här säsongen etablerade han sig i ligan och blev historisk. Under hösten höll Annunen nollan i 302 minuter och fem sekunder, det vill säga mer än fem hela matcher och han slog det tidigare rekordet med bred marginal.

Annunen spelade 27 matcher för Kärpät och hade den bästa räddningsprocenten av samtliga målvakter i ligan med 92,88.

Justus Annunen är den tredje blåvita spelaren som tecknat NHL-kontrakt den här veckan. Tidigare har Matias Maccelli skrivit på för Arizona Coyotes och Markus Niemeläinen för Edmonton Oilers.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport