Hoppa till huvudinnehåll

Jokerit tappar sin stjärnback trots allt – Mikko Lehtonen flyttar till NHL: "Har tagit stora kliv framåt under de senaste åren"

Mikko Lehtonen jublar
Mikko Lehtonens ettåriga sejour med Jokerit blev en succé. Mikko Lehtonen jublar Bild: Emil Hansson / All Over Press ishockey,Jokerit,Mikko Lehtonen

Jokerits hyllade backstjärna Mikko Lehtonen hade kontrakt med klubben för nästa säsong. Men nu lämnar 26-åringen KHL-klubben ändå – för att satsa på NHL.

Mikko Lehtonen en av de allra största stjärnorna i KHL under den gångna säsongen.

26-åringen hyllades från alla håll efter en supersäsong som resulterade i 17+32=49 poäng på 60 grundseriematcher. Med det var han hela KHL:s poängbästa back.

Världsmästaren från i fjol hade kontrakt med Jokerit för nästa säsong, utan NHL-option, men klubben meddelade på fredagen att Lehtonen lämnar laget. För NHL.

– Lehtonen har tagit stora kliv framåt under de senaste åren och var väldigt viktig för oss förra säsongen, säger Jokerits general manager Jari Kurri på klubbens webbplats.

– Vi är tacksamma över att ha fått uppleva hans spel under ett år i Jokerit och önskar honom lycka till i NHL, där han har alla förutsättningar att bli en viktig spelare för sitt lag.

Lehtonen själv är mycket nöjd med sin säsong i Jokerit.

– Det handlar ändå inte om resultatet av en persons arbete, utan laget, tränarna och alla människor omkring har hjälpt mig under säsongen, påpekar backen.

Det är ännu oklart vart Lehtonen flyttar.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också