Hoppa till huvudinnehåll

Premier League hoppas på spel i juni – målsprutan Sergio Agüero vittnar om stor oro bland spelarna: ”Många är rädda eftersom de har familj och barn”

Sergio Aguero i Manchester City
Sergio Agüero. Sergio Aguero i Manchester City Bild: EPA-EFE/LYNNE CAMERON fotboll,Sergio Aguero

Nervositet och stor anspänning kommer att prägla träningar och matcher om Premier League-säsongen återupptas anser Sergio Agüero. Om en person blir sjuk kommer alla att tänka vad är det som händer, säger han.

I Frankrike och Holland har man redan satt punkt för ligasäsongerna men i många andra länder siktar man fortfarande på spel.

I Tyskland är ligaklubbarna redo att köra igång bara politikerna ger grönt ljus, i Portugal kan ligan starta i slutet av maj medan man i England och Spanien hoppas på spel i juni.

Det har ändå rapporterats om att många spelare i Premier League är oroliga och negativt inställda till att återuppta säsongen. Något som Manchester Citys målspruta Sergio Agüero skriver under.

– Många av spelarna är rädda eftersom de har familj och barn. Jag är också rädd men jag är tillsammans med min flickvän och går inte ut och träffar andra människor.

– Det sägs att människor kan ha viruset utan att känna några symptom, och kan ändå smitta andra. Det är därför jag stannar hemma. Kanske har jag viruset utan att veta om det, säger Agüero till den argentinska tv-kanalen El Chiringuito enligt BBC.

Klubbmöte under fredagen – spelarna tillbaka i träning i mitten av maj?

Under fredagen ska Premier League-klubbarna ha ett nytt möte där man ska behandla ett dokument för hur säsongen ska kunna återupptas. Nio omgångar och sammanlagt 92 matcher återstår att spela den här säsongen.

Om säsongen ska återupptas under den andra veckan i juni måste spelarna vara tillbaka i träning den 18 maj.

Agüero tror att spelarna kommer att vara nervösa och extra försiktiga när träningarna och matcherna börjar igen.

– Om en person blir sjuk kommer alla att tänka vad är det som händer? Jag hoppas att man hittar ett vaccin snart så att det här tar slut, säger han.

Rakitić: Jag vill spela

I Spanien har La Liga fått tillåtelse att börja testa spelare innan de återvänder till träning. Enligt nyhetsbyrå AFP kan det ske redan nästa vecka.

Det här gör Barcelonas mittfältsmotor Ivan Rakitić hoppfull. Han vill inte sitta och vänta längre.

– Jag vill spela. Det är uppenbart att vi kan återvända först när det hälsomässigt är säkert, men vi måste också komma ihåg att det inte kommer att vara 100 procent säkert. Det är samma risk för alla som återvänder till jobbet.

– De som jobbar i mataffärer delar också omklädningsrum och har lika stor risk att smittas. De tar risken och det vill jag också göra, säger han enligt tidningen Marca.

La Ligas ordförande Javier Tebas har tidigare sagt att det finns tid fram till den 28 juni att spela klart säsongen.