Hoppa till huvudinnehåll

Stavhoppsgiganterna Duplantis, Lavillenie och Kendricks möts i unik trädgårdstävling – målsättningen är inte att hoppa högst: ”Vi vet inte vad som krävs för att vinna”

Duplantis, Lavillenie och Kendricks håller i en pokal.
Duplantis, Lavillenie och Kendricks ska tävla mot varandra på distans. Duplantis, Lavillenie och Kendricks håller i en pokal. Bild: EPA-EFE/MARTIAL​ TREZZINI friidrott,stavhopp,Armand Duplantis,Renaud Lavillenie,Sam Kendricks

På söndag blir det stavhoppstävling, men inte på det sätt som vi är vana. Armand Duplantis, Renaud Lavillenie och Sam Kendricks ska alla hoppa i sina egna trädgårdar och den som klarar fem meter flest gånger vinner.

När idrottsanläggningar är stängda har stavhopparna Armand Duplantis, Sam Kendricks och Renaud Lavillenie fått vara kreativa och flytta hoppträningen till sina egna trädgårdar.

Nu har trion också kommit överens om att de ska tävla mot varandra, men inte på det vanliga sättet. I stället för att försöka hoppa högst ska de tävla om vem som kan klara fem meter flest gånger på 30 minuter.

– Jag är lycklig över att få tävla igen och speciellt mot Sam och Renaud. Eftersom vi inte vet vilka andra tävlingar vi kommer att ha tillsammans kommer vi verkligen att njuta av det här, säger världsrekordhållaren Duplantis i ett pressmeddelande.

– Det är ett unikt sätt att tävla och vi kommer att lära oss efterhand. Utmaningen är att vi inte vet vad som krävs för att vinna, säger den tvåfaldiga världsmästaren Kendricks.

Tävlingen sänds direkt på nätet

Duplantis kommer att hoppa i Lafayette i USA, Kendricks i Oxford i USA och Lavillenie i Clermont-Ferrand i Frankrike.

Tävlingen kommer att sändas direkt på sociala medier klockan 18 finländsk tid förutsatt att vädret tillåter på samtliga orter.

– Det här är ett unikt tillfälle att se de bästa hopparna i ett nytt format. Och eftersom vi alla är hemma har vi inga ursäkter att missa tävlingen, säger OS- och EM-guldmedaljören Lavillenie.

Internationella friidrottsförbundet undersöker också möjligheten att arrangera fler trädgårdstävlingar under de kommande veckorna.