Hoppa till huvudinnehåll

Ny fingerskada stör Johannes Hösflot Kläbo – "testade" på basket: "Jag hade otur"

Johannes Hösflot Kläbo står med skidorna höger hand och stavarna i vänster.
Johannes Hösflot Kläbo har hunnit åka på dubbla fingerskador i år. Johannes Hösflot Kläbo står med skidorna höger hand och stavarna i vänster. Bild: EPA-EFE/URS FLUEELER längdskidåkning,Johannes Høsflot Klæbo

För några månader sedan bröt Johannes Hösflot Kläbo fingret efter ett slag mot en boxningsmaskin. Nu har längdstjärnan åkt på en ny fingerskada. Denna gång efter att ha spelat basket.

Kläbo bröt fingret så sent som för cirka tre månader sedan efter ett misslyckat slag mot en boxningsmaskin. Den oturliga skadan gjorde att han bland annat missade världscuptävlingar i Falun.

Nu har norrmannen åkt på en ny fingerskada. Denna gång handlar det inte om boxning, i stället har han skadat fingret i samband med basketspel.

På sitt Instagramkonto visar Kläbo upp sin vänsterhand, där två av fingrarna är ihoptejpade.

Norrmannen förklarar på sin Youtube-kanal att han fruktar ett nytt fingerbrott.

– Jag hade otur då jag testade en ny sport, nämligen basket. Vi får se nästa vecka hur det gick med fingret. Jag har inte fått bekräftat att det är brutet, men ska genomgå en röntgenundersökning efter helgen, säger Kläbo.

För norska TV2 resonerar stjärnan så här:

– Det verkar som att längdskidor är idrottsgrenen för mig. Nu har jag provat på både boxning och basket utan nämnvärd framgång. Så jag borde kanske lära mig något också.

Öppna Instagram-inlägget