Hoppa till huvudinnehåll

Tre personer i FC Köln har smittats av coronaviruset – Bundesligaklubben fortsätter ändå att träna

Marco Höger dricker vatten framför lagkamrater.
FC Kölns träningar fortsätter trots coronasmittade klubbmedlemmar. Marco Höger dricker vatten framför lagkamrater. Bild: imago images/Eduard Bopp/ All Over Press 1. FC Köln,Marco Höger

Bundesliga siktar på att återuppta säsongen redan denna månad, men i FC Köln har tre personer testat positivt för coronaviruset. Trots det fortsätter klubben med träningarna.

Det var på fredagen som Bundesligaklubben FC Köln meddelade att tre personer inom klubben testat positivt för coronaviruset. Ingen av dem ska ha uppvisat några coronasymptom.

– Efter en bedömning av fallen av de ansvariga hälsomyndigheterna kommer de tre personer som testade positivt att vara i en 14 dagars karantän hemma, meddelade Köln.

Klubben ville inte gå ut med några namn, men enligt Bild handlar det om två spelare och en fysioterapeut.

Trots coronafallen fortsätter FC Köln med träningarna.

Enligt Der Spiegel tränar man i små grupper. De smittade ska ha haft "minimal" kontakt med truppen före testresulteten.

Alla Bundesligaklubbar inledde omfattande coronatester av spelare och personal i torsdags. De flesta lagen har inte presenterat några resultat.

Werder Bremen, Bayer Leverkusen och Eintracht Frankfurt har meddelat att alla testresultat man gjort varit negativa. I mars testade en spelare från Paderborn positivt för viruset.

Bundesliga hoppades från början köra fortsätta säsongen redan nästa vecka, den 9 maj. På sistone har det i stället ryktats om den 16 maj, men ännu krävs ett regeringsgodkännande.

Källor: AP, Reuters, Bild, Der Spiegel