Hoppa till huvudinnehåll

Tuukka Rasks målvaktskollega stannar i Boston – lönen sjunker men Jaroslav Halak förlänger med en säsong

Tuukka Rask och Jaroslav Halak kramar om varandra.
Tuukka Rask och Jaroslav Halak kommer att vara lagkamrater även nästa säsong. Tuukka Rask och Jaroslav Halak kramar om varandra. Bild: /All Over Press NHL,Boston Bruins,Tuukka Rask,Jaroslav Halák

Tuukka Rask och Jaroslav Halak är Bostons målvaktsduo även nästa säsong. Slovaken har tecknat ett nytt kontrakt med klubben som ger honom en lön på 2,25 miljoner dollar.

Boston Bruins har haft Tuukka Rask som förstemålvakt i många år och de två senaste säsongerna har Jaroslav Halak bildat målvaktsduo med finländaren.

Duon kommer att bestå även nästa säsong. Halak, som fyller 35 år i maj, har förlängt sitt kontrakt med en säsong, skriver Boston på sin webbplats.

Halaks nya kontrakt är värt 2,25 miljoner dollar vilket betyder att han går ner i lön med 500 000 jämfört med det nuvarande avtalet.

Halak har spelat 31 matcher för Boston den här säsongen och räddningsprocenten ligger på 91,9. Motsvarande siffror för Rask är 41 och 92,9.

Innan Jaroslav Halak flyttade till Boston spelade han fyra säsonger i New York Islanders. Under sin 14 år långa NHL-karriär har han också spelat för Montreal Canadiens, St. Louis Blues och Washington Capitals.

Säsongen 2011–2012 tilldelades han William M. Jennings Trophy som går till den målvakt som släppt in minst mål i grundserien.

Hoppa över Twitterpostning

Läs också

Nyligen publicerat - Sport