Hoppa till huvudinnehåll

Tysklands inrikesminister stöder Bundesligas plan på omstart – men varnar för att spelschemat kanske inte håller

Fredrik Jensen driver med bollen framför Axel Witsel.
Fredrik Jensens Augsburg har nio matcher kvar att spela. Fredrik Jensen driver med bollen framför Axel Witsel. Bild: imago images/Nordphoto/ All Over Press Fredrik Jensen

På tisdag ska Tysklands förbundsregering fatta beslut om Bundesliga kan återupptas den här månaden. Redan nu kommer positiva signaler från landets inrikesminister Horst Seehofer. Jag tycker att planen som ligan lagt fram är rimlig, säger han.

Ingen publik på arenorna och regelbundna coronatester ska få fart på den tyska fotbollen igen. Bundesligaklubbarna är redo att köra igång igen bara regeringen ger tillstånd.

Regeringen ska behandla frågan på tisdag, men en som redan är övertygad om att man kan spela ligafotboll är inrikesministern Horst Seehofer.

– Jag tycker att planen som ligan lagt fram är rimlig och jag stöder en omstart i maj, säger han till den tyska tidningen Bild enligt Reuters.

För att säsongen ska kunna slutföras, och klubbarna ska få in viktiga tv-pengar, måste man också följa de riktlinjer som gäller påpekar Seehofer.

CSU ordförande Horst Seehofer
Horst Seehofer. CSU ordförande Horst Seehofer Bild: EPA/Lukas Barth Horst Seehofer,CSU

Tre personer i FC Köln smittades nyligen av coronaviruset men klubben fortsätter trots det med träningarna.

– Om det finns ett fall av coronavirus bland spelarna eller personalen måste hela klubben sitta i karantän i två veckor. Det kan också gälla motståndarlaget.

– Det kan därför finnas en risk för att spelschemat inte håller om någon testar positivt, säger han.

De flesta lagen i Bundesliga har nio matcher kvar att spela. Serieledande Bayern München har en lucka på fyra poäng ner till tvåan Borussia Dortmund.

Niklas Moisanders Werder Bremen kämpar för att undvika nedflyttning. Fredrik Jensens Augsburg ligger fem poäng ovanför strecket.