Hoppa till huvudinnehåll

Hangö stad avblåser alla permitteringar - de anställda behövs då samhället öppnas upp igen

Pojke gör uppgifter i skolan
Grundskolorna återgår till närundervisning den 14 maj. Bland annat därför låter Hangö stad bli att permittera sin personal. Pojke gör uppgifter i skolan Bild: Mostphotos undervisning,grundskolan,grundskolans lågstadium,lågstadiet,skolelever,elev,barn (familjemedlemmar),barn (åldersgrupper),barn i skolåldern,skolor,teckning (konstnärligt skapande),klassrum,klassrumsarbete,läxor

Hangö skrotar planerna på att permittera en del av stadens anställda efter budet att flera coronarestriktioner gradvis hävs.

Det var meningen att lite på 50 av stadens anställda skulle permitteras på grund av att det inte fanns arbetsuppgifter åt dem som en följd av undantagstillståndet.

Men efter att regeringen meddelade att coronarestriktionerna gradvis luckras upp ansåg stadsdirektör Denis Strandell att det inte längre finns förutsättningar att verkställa resultatet av stadens samarbetsförfarande.

Stadsstyrelsen godkände enhälligt förslaget på sitt möte i går (4.5).

Biblioteken får redan nu låna ut böcker och grundskolorna återgår till närundervisning den 14 maj. Också den kommunala kultur-, ungdoms- och fritidsverksamhet öppnar från och med den första juni.

Stadsstyrelsemedlemmen Helena Lesch-Saarinen (SFP) var nöjd med utgången av det här ärendet.

- Jag känner att det är ett lättnad. Det är inte roligt att permittera någon och det här var ett bra beslut, kommenterar hon.

Läs också