Hoppa till huvudinnehåll

Handelsbanken stänger kontoret i Ekenäs

En bild på ett grått hus, på väggen står det Handelsbanken
Handelsbanken i Ekenäs finns på Ystadsgatan. Handelsbanken grundades i Stockholm år 1871 och har funnits i Finland sedan 1985. En bild på ett grått hus, på väggen står det Handelsbanken Bild: Helena Rosenblad / Yle Handelsbanken,Handelsbanken,Västnyland,Ekenäs,Handelsbanken

Kontoret i Ekenäs är ett av de fem kontor som Handelsbanken stänger. I Ekenäs berörs två heltidsanställda.

Resultatet av samarbetsförhandlingarna är att 22 personer mister jobbet.

Det är ännu oklart vad stängningen innebär för de anställda vid Ekenäskontoret, uppger Anders Sandbacka som är kontorschef i Ekenäs.

Sju kontor berörs

Handelsbanken inledde samarbetsförhandlingar vid sju kontor i mars. Förutom kontoret i Ekenäs så stängs kontoren i Villmanstrand, Joensuu, Karleby och Rovaniemi. Kontoren i Satakunta och Seinäjoki omorganiseras.

Handelsbanken uppger att stängningsbesluten gjorts utifrån bedömningar av kontorens geografiska läge och affärsutvecklingsmöjligheter.

Det innebär att ledningen vill satsa på att utveckla sin verksamhet i tillväxtcentrum, förklarar Sandbacka.

I samband med att 22 personer mister jobbet, inrättas 23 nya tjänster i regionala tillväxtcentrum och i huvudstadsregionen, uppger Handelsbanken.

Närmaste kontoret i Esbo

Stängningsbeslutet träder i kraft under hösten 2020. Det närmaste kontoret kommer därefter att finnas i Hagalund i Esbo.

Kunderna kommer att få ett meddelande i sin nätbank samt brev med information om stängningen och hur den påverkar kundernas bankärenden.

Läs också