Hoppa till huvudinnehåll

Omtalat mordfall i rätten – unga offrets kropp har inte hittats

Åbo rättscenter
Förutom mord åtalas mannen bland annat för försök till grov förskingring och griftefridsbrott. Åbo rättscenter Bild: Yle/ Nora Engström domstolar,tingsrätt,domare,Dom,rättegång,Remissinstans (Juridik),åklagarämbetet i sydvästra finland

Rättegången i fallet med den försvunna 21-åriga Somerokvinnan Milla Aronen inleddes i Egentliga Finlands tingsrätt i dag, onsdag. Aronen försvann i juni 2019 och nu åtalas hennes före detta pojkvän för mord.

Enligt åklagaren hade ex-pojkvännen ekonomiska problem och han hade svårt att få lån på grund av tidigare skulder. För att åtgärda sin ekonomiska situation beslöt mannen att ta snabblån i Milla Aronens namn och för att lyckas med detta behövde han tillgång till hennes kontouppgifter och mobiltelefon.

Enligt åtalet hade mannen lurat med sig Aronen på en biltur till en sjö i Somero natten mellan 8 och 9 juni och väl framme på en avlägsen skogsväg hade han dödat henne. Mannen hade sedan gjort upprepade snabblåneansökningar för en sammanlagd summa på nästan 60 000 euro.

En grå Volvo V70.
Den åtalade mannens bil beslagtogs av polisen i samband med utredningen. En grå Volvo V70. Bild: Polisen Somero,brottsutredning i Somero

Han ska enligt åtalet också ha gjort sig av med kroppen på ett sätt som inte framkommit i polisens undersökning. Aronens kropp har inte hittats.

Den åtalade bestrider att det skulle handla om mord, istället har han medgett att han slagit Aronen som sedan fallit, slagit huvudet i marken och omkommit. Mannen medger också att han gjort sig av med kroppen.

Mannen bestrider också att dådet skulle ha haft ekonomiska motiv.

Förutom mord åtalas mannen bland annat för försök till grov förskingring och griftefridsbrott. Han häktades i augusti.

Åklagararen yrkar på ett ovillkorligt fängelsestraff.

Läs också