Hoppa till huvudinnehåll
Ämnessidans huvudbild för Hajbo

Coronan stoppar inte oss - MGPs musikvideo med följarnas egna videor är klar!

Då man inte kan träffa andra och många evenemang blivit inställda, är det fint att man ändå kan göra något tillsammans! MGP ordnade en möjlighet att delta i en musikvideo på distans.

I MGP händer det en hel del, också på Whatsapp. MGP-fans diskuterar om MGP och om musik i allmänhet. Även dansare finns med i gruppen. I gruppen får man också veta om andra evenemang man kan delta i under året.

En av de årligen återkommande händelserna är att komma med i dansgruppen som uppträder på Stafettkarnevalen. Efter månader av gemensamma virtuella övningar träffas alla sedan för första gången på karnevalen.

Övningarna online är seriösa och man peppar varandra. I maj när man träffas är det live uppträdande framför huvudläktaren och inför alla TV-kameror som gäller, tillsammans med den senaste MGP-vinnaren. Ett evenemang som många ser fram emot. Så här har det sett ut under tidigare år.

Men i år blir det ingen stafettkarneval. Många barn har blivit av med sina hobbyn, eftersom även de blivit inhiberade.

Därför beslöt vi på MGP att vi skulle göra en ny videoversion av Astas och Valters låt "Det ordnar sig", där alla kan vara med på distans!

En ny grupp startades på Whatsapp med de som var intresserade att komma med i videon. Alla fick olika uppgifter att sköta om. Dans eller låttexter skulle filmas in och skickas till oss. Allt det här klipptes sedan ihop till en musikvideo och i dag, 7.5.2020, är det premiär för Följarnas musikvideo till Astas och Valters låt "Det ordnar sig".

Ett stort TACK till er alla som deltagit i musikvideon!

Kom med i vår Whatsappgrupp!

Asta och Valter i musikvideon Det ordnar sig
Asta och Valter skriver en låt, se hela serien! Kan även ses i Yle Fem lördag 9.5.2020 kl. 8.55. Asta och Valter i musikvideon Det ordnar sig Bild: Yle MGP,Valter & Asta

Arrangörer för Melodi Grand Prix är Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f., Svenska Yle och Five Corners Production.

Du hittar oss här:
MGP på Yle Arenan
Instagram @ylemgp
Facebook MGP Melodi Grand Prix - YLE @ylemgp
Vi finns ockå på TikTok @ylemgp