Hoppa till huvudinnehåll

Chip ska användas för att övervaka publik: ”Vi ska säkerställa att vi skyddar alla inne på området”

En spelare slår in bollen mot green.
En spelare slår in bollen mot green. Bild: imago/Xinhua/ All Over Press golf

När golftävlingen The Memorial ordnas i Ohio den 16 till 19 juli kommer samtliga i publiken att bära ett chip. Tack vare chippet kan arrangören se till att alla i publiken håller tillräckligt med distans till varandra.

Det har inte spelats några golftävlingar sedan i mitten på mars men om en dryg månad är det tänkt att PGA-touren ska dra igång igen med en tävling i Texas. Tävlingen kommer dock att spelas utan publik.

När The Memorial går av stapeln i mitten av juli är det tänkt att publik ska tillåtas men samtliga kommer att bära ett chip.

– Vi kan när som helst se hur många som samlas på ett visst område, säger tävlingsledaren Dan Sullivan enligt nyhetsbyrån AFP.

– Vi kommer att använda tekniken för att säkerställa att vi skyddar alla inne på området och att vi kan ordna en tävling som alla kan känna sig trygga med.

En del av personalen på runt banan kommer att följa med informationen som kommer från chippen och om det behövs ska man kunna gå in och skingra åskådarna.

Publikantalet kommer också att begränsas och alla kommer att få sin temperatur mätt innan de släpps in på området. All personal kring tävlingen kommer också att bära ansiktsmasker.

Efter premiären i Texas kommer ytterligare fyra tävlingar att spelas utan publik. PGA-tävlingen i Illinois som arrangeras en veckan innan The Memorial kan bli den första som tillåter publik.

Läs också