Hoppa till huvudinnehåll

Spelare i den tyska fotbollsklubben testade positivt för covid-19 – i stället för omstart väntar 14 dagars hemmakarantän

Dynamo Dresdens spelare firar ett mål i 2–1-segern mot FC Erzgebirge Aue den 8 mars.
Dynamo Dresdens spelare firar ett mål i 2–1-segern mot FC Erzgebirge Aue den 8 mars. Dynamo Dresdens spelare firar ett mål i 2–1-segern mot FC Erzgebirge Aue den 8 mars. Bild: imago images/Hentschel/ All Over Press Dynamo Dresden

I Tyskland ser fotbollsklubbarna fram emot omstarten om en vecka efter ett två månader långt coronauppehåll. Dynamo Dresden i den näst högsta serien får ändå fortsätta vänta. Efter att två spelare i klubben testats positivt för covid-19 har lagets två kommande matcher fått ställas in.

Fotbollsklubben Dynamo Dresden meddelar på sin webbplats att två spelare i fredags testade positivt för covid-19. Spelarna är ändå fortsättningsvis symptomfria.

Klubben håller till på den näst högsta nivån i Fotbollstyskland, 2. Bundesliga, och har inte kunnat spela matcher på över två månader. I omstarten om en vecka skulle ligajumbon Dynamo Dresden gästa Hannover men den matchen har alltså fått ställas in.

– Hälsomyndigheterna i Dresden bestämde på lördagen att hela laget, inklusive tränarna och annan personal, nu försätts i en 14 dagar lång hemmakarantän, uppger klubben.

"Vi står fast vid vår målsättning"

Ligachefen Christian Seifert tar det hela med ro.

– Från början har vi sagt att det här är någonting som vi behöver vara beredda på, sa han till ZDF.

– I 2. Bundesliga, där 81 matcher fortfarande återstår, kommer två av Dynamo Dresdens matcher inte att kunna spelas som planerat. Vi står ändå fast vid vår målsättning att kunna slutföra säsongen.

I måndags hade 1 764 personer, som är anställda av någon klubb i de två högsta herrligorna, testats för covid-19. Av dem hade tio test varit positiva.

Källa: Reuters

Läs också