Hoppa till huvudinnehåll

Efter det första bekräftade coronavirusfallet på äldreboende i Sibbo: Alla de andra boendes testresultat var negativa

Äldre person skuffas i rullstol
En personalmedlem visade sig vara smittad. Illustrerande bild. Äldre person skuffas i rullstol Bild: Eleni Paspatis / Yle rullstolar,hjälpmedel,rörelse,äldreomsorg,äldreboende,äldrearbete,Mobilitetshjälpmedel,äldrecentraler,långtidsvård

I fredags meddelade Sibbo kommun att en klient vid ett äldreboende hade smittats av coronaviruset. Under veckoslutet kom resultaten för de andra äldre och personalmedlemmar som testats.

Sibbo testade 32 äldre för coronaviruset och alla testresultat var negativa.

Däremot visade det sig att en medlem i personalen har smittats. Personalmedlemmen var symtomfri, enligt social- och hälsovårdsdirektör Leena Kokko.

– Jag kan också berätta att den äldre person som smittats av coronaviruset mår bra, säger Kokko.

Smittokedjan är fortfarande oklar och spårningsarbetet fortsätter under måndagen.

Bra personalläge trots allt

Tidigt på måndagsmorgonen har Leena Kokko inte kännedom om huruvida de som varit i kontakt med den smittade personalmedlemmen har försatts i karantän eller inte.

Hon poängterar ändå att man i Sibbo varit nogranna med att sätta dem som varit eller misstänks ha varit i kontakt med någon smittad i karantän.

Personalsituationen inom äldreomsorgen i kommunen är ändå bra eftersom man har gjort vissa omorganiseringar.

Bland annat har personal från bildningssidan, som till exempel närvårdare från småbarnspedagogiken, flyttats över till äldreomsorgen.

Läs också