Hoppa till huvudinnehåll

Litet barn med coronasmitta var på sjukhus i några dagar – "försiktighetsåtgärd", säger infektionsläkare vid HUS

Mottagning för personer med coronavirus
Barnet hade lindriga symptom och fick återvända hem efter några dagars observation. Mottagning för personer med coronavirus Bild: Marko Väänänen / Yle Wuhan-coronavirus,coronavirus

Ett barn under skolåldern vårdades en tid på sjukhus i Finland på grund av luftvägssymptom. Senare visade det sig att barnet var coronasmittat. MTV Uutiset rapporterade om fallet.

Barninfektionsläkare Harri Saxén vid Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS säger till Yle Uutiset att barnet hade förts till jouren på grund av luftvägssymtom.

Barnet hade lindriga symptom och fick återvända hem efter några dagars observation. Saxén uppger inte var i Finland barnet vårdades.

Enda barnet med corona som vårdats på sjukhus i Finland

Saxén säger att det här veterligen är det enda barnet i Finland som vårdats på sjukhus på grund av coronaviruset. Han tycker att fallet inte är särdeles betydelsefullt med tanke på helheten.

- Jag vill betona att barnet aldrig var väldigt sjukt, utan åt dåligt och hade en övre luftvägsinfektion. Därför ansåg man att det var bäst att ta in barnet för observation för ett tag, säger Saxén till Yle Uutiset.

Barnet behövde enligt Saxén inga särskilda vårdingrepp under sin tid på sjukhuset. Han säger att det här är en vanlig åtgärd när ett litet barn får luftvägssymtom. Barnet har inga grundsjukdomar.

Artikeln är en bearbetad och förkortad översättning av Yle Uutisets artikel “Alle kouluikäisen lapsen koronatartunta todettu sairaalahoidossa: "Kyseessä oli varotoimenpide hengitystieinfektion yhteydessä", sanoo infektiolääkäri” som skrivits av Pauliina Happo. Artikeln har översatts av Lars Gustafsson.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes