Hoppa till huvudinnehåll

Morgonkollen: Närundervisningen i skolorna fortsätter på torsdag, kemisk kastrering av pedofiler ger bra resultat, dystra tider väntar palestinska Västbanken

Klassrum i Boxby skola i Sibbo
Än står klassrummen tomma, men på torsdag återupptas närundervisningen. Klassrum i Boxby skola i Sibbo Bild: Yle/Stefan Härus klassrum,undervisning,Sibbo,boxby skola

Vi uppdaterar dig med nattens och morgonens nyheter.

Senaste nytt:

På torsdag återvänder grundskoleleverna till skolorna för närundervisning, och i dag håller Undervisnings- och kulturministeriet en presskonferens om hur återgången ska ordnas på ett säkert sätt. Presskonferensen streamas på Yle Arenan klockan 9.

Riksdagen behandlar i dag det ekonomiska stöd som regeringen vill rikta till restaurangbranschen. Stödet ska ges dels för lönekostnader, dels för fast utgifter som hyror. Totalt vill regeringen anslå 123 miljoner euro för ändamålet.

En världsunik svensk studie visar att kemisk kastrering av pedofiler ger bra resultat. Vuxna som känner sexuell attraktion till barn kan få läkemedel som minskar på testosteronnivåerna. Studien ses som viktig på fältet.

Israels nya regering väntas sväras in på torsdag, vilket sannolikt betyder dystra tider för Västbanken. En israelisk annektering är sannolik, bedömer forskare.

Vädret

Delvis klart eller halvklart och uppehåll. På dagen förekommer lokalt skurar av regn, blötsnö eller snö i landets södra och mellersta delar.

Dagens högsta temperatur är +1 till +11 grader.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes