Hoppa till huvudinnehåll

Försvunnen Lojobo hade blivit dräpt - kroppen fanns i Kouvola

En polis står framför en polisbil.
Fallet har varit utmanande från polisen. Arkivbild. En polis står framför en polisbil. Bild: Tiina Jutila / Yle Polis,poliser,polisfordon,brottslighet,lagar,Polisbevakning,böter,lagövervakning,trafiksäkerhet,anhållande,rattfylleriövervakning,polisen

Polisen i Västnyland har i flera månader arbetat med ett utmanande fall. Det visade sig att en man som saknats hade utsatts för dråp.

Polisens förundersökning är nu på målrakan.

Dråpet ägde rum i Lojo i februari. Offret är en kring 30-årig man bosatt i Lojo. Den misstänkte är en jämngammal man från orten som under förundersökningen medgett att han tagit livet av offret i dennes lägenhet.

Flyttade på kroppen

Två andra personer misstänks för att ha skyddat gärningsmannen och gjort sig skyldiga till brott mot griftefriden. De har hjälpt den misstänkte gärningsmannen flytta på offrets kropp till Kouvola. Troligtvis var avsikten att göra sig av med kroppen senare.

Ursprungligen misstänkte polisen inte brott utan undersökte fallet som en försvunnen person. Under undersökningens gång började man ändå misstänka att det rörde sig om brott mot liv och senare kunde man konstatera att offret dräpts.

Ger inte information om motiv

Förundersökningen har varit ytterst utmanande meddelar polisen, som genom sitt arbete lyckats få tag på de misstänkta och lokalisera kroppen.

Eftersom förundersökningen ännu inte är klar ger polisen inte ut några detaljer om motiv eller tillvägagångssätt.

Fallet går inom kort från polisen till åklagaren för åtalsprövning. Tiden för att väcka åtal går ut i slutet av juli.

Läs också