Hoppa till huvudinnehåll

Norwich sportchef: Upp- och nedflyttning måste avgöras på planen – ”kan inte acceptera att vi spelar klart och degraderas om Championship blåser av säsongen”

Norwichs Teemu Pukki firar sitt straffmål mot Tottenham.
Teemu Pukkis Norwich hoppas ännu på att få kämpa om att hålla sig kvar i ligan. Norwichs Teemu Pukki firar sitt straffmål mot Tottenham. Bild: imago images / Focus Images / All Over Press Teemu Pukki

I en intervju med Sky Sports säger Norwich sportchef Stuart Webber att det är surt men okej om jumbon Norwich faller ur ligan efter den här säsongen. Men då måste både Premier League och Championship-säsongen spelas klart. Annat kan de inte acceptera.

I nuläget satsar Premier League på att möjligen starta upp säsongen igen i mitten av juni. Men inga beslut har ännu tagits vad gäller ligan, och det samma gäller serienivån under, Championship.

Norwich City tog klivet upp till Premier League i fjol och nu ser tiden i finrummet ut att bli så kort som en säsong. Och det är helt okej om det blir så – efter en fullbordad säsong både för Premier League och Championship, säger sportchefen Stuart Webber till Sky Sports.

– Det vi inte kan acceptera är att vi spelar klart alla våra matcher och degraderas om Championship blåser av säsongen och lag som inte spelat alla sina matcher ändå lyfts upp till Premier League, säger Webber.

Inte kul, men ingen stor överraskning om de faller

Norwich ligger jumbo i tabellen men man anser sig ännu ha chansen att hålla sig kvar. Sex poäng skiljer dem för tillfället från strecket.

Daniel Farke och Stuart Webber.
Chefstränaren Daniel Farke och sportchefen Stuart Webber. Daniel Farke och Stuart Webber. Bild: /All Over Press Daniel Farke,Stuart Webber

Norwich har i nuläget nio matcher kvar att spela i Premier League, precis som lagen i Championship.

– Det måste helt enkelt avgöras på spelplanen. Både vad gäller vilka lag som får ta steget upp och vilka lag som faller ner.

– Faller vi efter en fullbordad säsong så accepterar vi det. Det är inte kul men det skulle heller inte vara en jättestor överraskning, menar Webber.

Bland annat i Frankrike har det riktats stark kritik efter att säsongen avslutades på hälft och ligan tog beslutet att ändå flytta ner Amiens och Toulouse till andraligan.

Läs också