Hoppa till huvudinnehåll

Stina Nilsson vill inte ge sig in i debatten om problemen i svenska skidlandslaget: ”Tänker inte kasta ruttna äpplen i efterhand”

Stina Nilsson.
Stina Nilsson gjorde sin sista säsong som längdåkare förra vintern. Stina Nilsson. Bild: Lehtikuva Stina Nilsson

Svenska skidlandslagets vinter var fylld av kaos och flera ledare har lämnat laget. Stina Nilsson bytte gren efter säsongen – och hon tänker inte prata om det som har hänt i förbundet.

Stina Nilsson har installerat sig i sin nya sport skidskytte. Den före detta stjärnan i längdåkning gör en helhjärtad satsning för att nå stora framgångar i en till sport – och hon har lagt längdåkningen bakom sig.

Det senaste året har varit kaotiskt i svensk skidsport och i vår har flera ledare lämnat sina poster i landslaget. I en intervju med SVT säger Nilsson att hon inte vill uttala sig närmare i ärendet.

– Det finns så mycket som folk har skrivit redan och jag tänker att nu har jag lagt det bakom mig. Jag tänker inte vara någon som kastar ruttna äpplen i efterhand. Jag vill bara blicka framåt.

Skaffade vapenlicens förra året

Nilsson var skadedrabbad under säsongen och tävlade för sista gången vid nyår. I tidigare intervjuer har hon konstaterat att det sista året i skidlandslaget var turbulent, men hon tittar tillbaka på de medaljfyllda mästerskapsåren med glädje.

– Jag känner en enorm stolthet, men också lite grann att jag känner mig väldigt klar på den arenan.

Redan efter OS i Sydkorea 2018 började Nilsson överväga ett grenbyte. Efter att ha skaffat vapenlicens och testat på att skjuta förra sommaren blev allt mer konkret.

– Jag kände att jag hade hjärtat någon annanstans. Folk får tycka vad de vill och det är okej för mig, men jag behöver inte veta det så länge jag vet varför jag gör och att det är av rätt anledning, konstaterar Nilsson till SVT och säger att hon inte följer med andra medier än radio.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport