Hoppa till huvudinnehåll

Bekräftat: Carlos Sainz flyttar till Ferrari – Daniel Ricciardo lappar efter spanjoren i McLaren

Daniel Ricciardo och Carlos Sainz.
Daniel Ricciardo och Carlos Sainz under en presskonferens i februari. Daniel Ricciardo och Carlos Sainz. Bild: xpbimages.com / All Over Press Daniel Ricciardo,Carlos Sainz

Nu är det klappat och klart. Carlos Sainz jr kommer att bli Charles Leclercs stallkamrat i Ferrari efter säsongen 2020. Daniel Ricciardo, som också var aktuell för jobbet, lämnar i sin tur Renault för Sainz tidigare stall McLaren.

Det talades om att förarmarknaden under säsongen 2020 skulle gå helvild. De första stora flyttarna är nu klara.

På torsdagen meddelade först McLaren att man värvat australiensaren Daniel Ricciardo för att köra stallets andra bil säsongen 2021.

– Jag är tacksam för tiden i Renault och sättet de accepterade mig i stallet. Men vi är inte klara ännu. Vi har en säsong kvar och jag kan inte vänta på att få köra igen, skriver Ricciardo på Twitter.

Det innebar i sin tur att Carlos Sainz verkade vara nära en flytt till Ferrari. Så var också fallet.

Senare under dagen meddelade Ferrari att man värvat spanjoren för att ersätta Sebastian Vettel. Det stod klart redan tidigare att tysken skulle lämna stallet.

– Jag är väldigt glad för att få köra Ferrari 2021. Jag ser fram emot min framtid i stallet. Jag har ändå ett viktigt år med McLaren framför mig och jag ser fram emot att få tävla igen för dem den här säsongen, skriver Sainz på Twitter.

Vad händer med Bottas och Vettel?

Sainz kör alltså för McLaren och Ricciardo för Renault ännu säsongen 2020. Innan det körde Ricciardo för Red Bull.

Inför säsongen 2019 valde Renault att inte förlänga kontraktet med Sainz för att kunna plocka in Ricciardo. Sainz flyttade då till McLaren.

Valtteri Bottas var också ett namn som spekulerades vara aktuellt för en flytt till Ferrari, samtidigt som framför allt Daniel Ricciardo antogs vara en kandidat för att ersätta honom i Mercedes.

Samtidigt är det fortfarande oklart vart Sebastian Vettel flyttar efter säsongen 2020. Många spekulerade innan dagens nyheter om att den tidigare världsmästaren skulle ha varit intresserad av att byta till McLaren.