Hoppa till huvudinnehåll

Kritiserade tränarna får fortsatt förtroende – Charlotte Kalla: ”Dags att vända blad och blicka framåt”

Charlotte Kalla åker i en nedförsbacken med Moa Lundgren hack i häl.
Charlotte Kalla vill gå vidare efter turbulensen senaste vinter. Charlotte Kalla åker i en nedförsbacken med Moa Lundgren hack i häl. Bild: imago images/Rolf Simeon/ All Over Press längdskidåkning,Charlotte Kalla

Magnus Ingesson och Stefan Thomson stannar kvar som tränare för det svenska skidlandslaget trots rapporter om schism. I framtiden kommer man inom landslaget att jobba mer med kommunikationen för att undvika nya problem.

Det har stormat en del kring det svenska skidlandslaget de senaste åren. Vallningsteamet har fått ta emot en hel del kritik samtidigt som det rapporterats om ett stort missnöje mot tränarna.

Mattias Nilsson och Fredrik Uusitalo, som tränat de svenska herrarna, har fått lämna sina uppdrag men damtränarna Magnus Ingesson och Stefan Thomson får fortsatt förtroende. Det bekräftade det svenska skidförbundet i dag.

Tillsammans med Anders Högberg och Lars Ljung bilar de det nya tränarteamet. I fortsättningen kommer det inte att finnas någon uppdelning i dam- och herrtränare.

– Vi har lyssnat på åkare och ledare och benat ut var problematiken ligger och det är i kommunikationen. Vi ska jobba stenhårt med kommunikation vilket är vägen till framgång.

– Resultat har kommit bort i den här diskussionen. Det har varit mycket i media som det inte finns belägg för, säger längdchefen Daniel Fåhraeus till SVT Sport.

Linn Svahn plockas upp i A-landslaget

Stjärnan Charlotte Kalla har haft Magnus Ingesson som personlig tränare i många år och håller med om mycket av det längdchefen säger.

– Jag tänker att det verkligen är dags att vända blad och blicka framåt nu. Det känns som det har varit en följetong i media mer än vad vi har diskuterat internt, säger Kalla till TT.

Det svenska skidförbundet presterade i dag också landslagstruppen för nästa vinter. Truppen består av nio damer och fem herrar.

Tre nya åkare plockas in i truppen, bland dem finns den här vinters succésprinter Linn Svahn. De två övriga är Moa Lundgren och Emma Ribom.

Svenska landslaget säsongen 2020 – 2021:

Damer:

Charlotte Kalla
Ebba Andersson
Emma Ribom
Frida Karlsson
Hanna Falk
Linn Svahn
Jonna Sundling
Maja Dahlqvist
Moa Lundgren

Herrar:

Calle Halfvarsson
Jens Burman
Johan Häggström
Oskar Svensson
Viktor Thorn

Läs också

Nyligen publicerat - Sport