Hoppa till huvudinnehåll

Familjedagvårdare i Borgå smittad av coronaviruset - fyra barn satta i karantän

Kaksi lasta seisoo ulkona.
Fyra barn har satts i karantän. Arkivbild. Kaksi lasta seisoo ulkona. Bild: Tiina Jutila / Yle barnfamiljer,barndom,lek,dagvård,familjedagvård,systrar,syskon,vänskap,syskonskap,Kaveri,barnkläder,kusin

En anställd inom Borgå stads familjedagvård har blivit smittad av covid-19.

Fyra barn har exponerats för smittan och deras vårdnadshavare har informerats.

Både den smittade anställda och de fyra barnen är satta i hemkarantän.

Om vårdnadshavarna inte har blivit informerade, har familjedagvårdsklienten inte haft kontakt med den smittade eller de exponerade, meddelar staden.

I övrigt fungerar familjedagvårdstjänsterna som normalt.

48 coronavirusfall i Borgå

– Coronavirusläget har varit bra i Borgå. Under de några senaste veckorna har läget ändå börjat förändras och fallen och särskilt antalet exponerade ökat snabbare än tidigare, säger chefsläkare Kati Liukko.

Hittills har man upptäckt 48 fall av coronavirussmitta i Borgå. I dagsläget har 173 personer exponerats för smitta.

– Coronaviruset har inte gått över även om man nu har börjat avveckla restriktioner. Det är mycket viktigt att vi fortfarande kommer ihåg att iaktta en god handhygien samt anvisningar om hostande, säkerhetsavstånden och folksamlingar, poängterar social- och hälsovårdsdirektör Ann-Sofie Silvennoinen.

Över lag är coronavirusläget i Borgå bra, påminner Silvennoinen. Vad det beror på att antalet fall i staden ökat de senaste veckorna är svårt att säga, men det kan hänga ihop med att samhället börjat lätta på restriktioner.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland