Hoppa till huvudinnehåll

Ringrostiga spelare oroar inför Bundesliga-omstarten – fler byten ett välkommet tillskott: ”Hoppas att det inte används för att slösa tid”

Robert Lewandowski jublar och firar med lagkamrater.
Bayern München möter Union Berlin i helgen. Robert Lewandowski jublar och firar med lagkamrater. Bild: /All Over Press fotboll,FC Bayern München,Robert Lewandowski

På lördag sparkar den tyska ligan igång efter en paus på två månader, men det kommer inte att bli lätt att spela tror Bayern Münchens tränare Hans-Dieter Flick. Vi vet inte om spelarna klarar av 90 minuter, säger han.

Hela fotbollsvärldens blickar riktas nu mot Tyskland. I helgen är det dags för omstart i Bundesliga och den första av totalt nio omgångar ska spelas.

På matchprogrammet finns bland annat Borussia Dortmund mot Schalke, Werder Bremen mot Bayer Leverkusen och Union Berlin mot Bayern München.

– Mer än 200 länder kommer att titta så vi har en stor publik och vi vill leverera toppmatcher. Hela världen kommer att följa med hur vi gör i Tyskland.

– Om vi klarar av att fortsätta säsongen kommer det att skicka signaler till alla ligor, säger Bayern Münchens tränare Hans-Dieter Flick enligt nyhetsbyrån AFP.

Hans-Dieter Flick står med en fot på en boll
Hans-Dieter Flick. Hans-Dieter Flick står med en fot på en boll Bild: /All Over Press fotboll,Hans-Dieter Flick

Orkar spelarna i 90 minuter?

De tyska lagen har fått träna i några veckor men Flick är ändå osäker på formen hos sina spelare.

– Vi vet inte om spelarna klarar av 90 minuter. Vi har tränat bra och i söndags spelade vi tre matcher á 20 minuter. Det var hög intensitet men vi vet inte riktigt var vi står, säger han.

Inför omstarten har Fifa och regelorganet Ifab valt att öka antalet tillåtna byten per match från tre till fem. Ett välkommet beslut anser Flick men han hoppas samtidigt att hans tränarkolleger inte ska tänja på gränserna.

– Jag får två byten till så jag är väldigt nöjd. Jag hoppas bara att det inte används för att slösa tid. Vi kommer att byta ut spelare som är trötta, säger han.

Bayern München toppar tabellen med fyra poäng före Borussia Dortmund. Laget är så gott som intakt inför omstarten. Endast Philippe Coutinho, Corentin Tolisso och Niklas Süle saknas på grund av skador.

Ingen spelare i truppen har valt att avstå den första matchen på grund av rädsla för coronaviruset.

– Vi har diskuterat saken och om spelarna hade varit oroliga skulle vi inte ha tvingat dem att spela. Men alla är med förutom de som är skadade, säger Flick

Läs också