Hoppa till huvudinnehåll

Dyster helg för polisen - mängden larm till hemmen har ökat markant i Egentliga Finland

En tom bänk invid Aura å
Arkivbild. Åstranden i Åbo lockade festande ungdomar under helgen. En tom bänk invid Aura å Bild: Arash Matin/Yle Aura å,Åbo,bänkar,Stängsel,Åbo domkyrka,april,Dombron,restaurang pinella

Helgens regniga väder satte inte ett stopp för hemmafester och rattfyllerister i sydvästra Finland. De larm till hemmen som polisen tog itu med gällde såväl oväsen som våld.

Antalet larm till hemmen har fördubblats jämfört med samma tid i fjol. Exempelvis tog polisen emot 31 anmälningar om larm till hemmen i Egentliga Finland natten mellan fredag och lördag. Jämförelsevis tog polisen itu med 16 liknande larm under motsvarande tidpunkt i fjol.

Även berusade ungdomar gav arbete åt polisen under helgen. Polisen har fått anmälningar om festande ungdomsgäng bland annat i en park i Raumo, vid åstranden i Åbo och på stugor och i bostäder i Masku, Sastmola och Nousis.

Bilist körde 220 kilometer i timmen i Salo

Läget var inte heller lugnt på vägarna och bilister som har kört för fort eller berusade har sysselsatt polisen under helgen. Enbart i Egentliga Finland fick polisen 20 uppdrag som gällde rattfyllerister från fredagskvällen till söndagsmorgonen.

I Salo stoppades två unga män som vansinneskörde i Halikko natten till söndag. Den ena bilen körde 220 kilometer i timmen och den andra 180 kilometer i timmen. Männen bestred att det skulle ha varit frågan om en kapplöpning. Båda blev av med sitt körkort och misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten.