Hoppa till huvudinnehåll

Nu kan du ställa dig i kö för bostadsrätt på Lojos bostadsmässa - tvåor, treor och fyror i miljövänligt hus erbjuds

Illustration av en ljus lägenhet med ljusa möbler.
Ljusa lägenheter utlovas. Illustration av en ljus lägenhet med ljusa möbler. Bild: UKI Arkkitehdit Oy Lojo,bostadsmässor,Lojo sjö,Skiss,lojo bostadsmässa

Takterrass, solpaneler och gemensam bastu räknas upp på meritlistan när de nya bostäderna vid Lojo sjö ska hitta invånare.

Hugade kan nu anhålla om bostadsrätterna som byggs i Hiidensalmi för Lojos bostadsmässa 2021. Bostäderna är ljusa två-, tre- och fyrarummare.

En bostadsrätt innebär att kunden först betalar femton procent av bostadens pris, och därefter en månatlig summa, ett så kallat bruksvederlag.

För att anhålla om en "bostadsrättsbostad" måste man först ansöka om ett könummer av Lojo stad.

Odlingslådor till invånarna

Bostäderna marknadsförs med miljömedvetenhet som tema och därför har inte lägenheterna egen bastu. I stället finns en gemensam bastu med takterrass på översta våningen.

På terrassen kommer det att finnas odlingslådor och ett utomhuskök.

En illustration av ett bostadshus och människor utanför.
I området utlovas mycket närservice. En illustration av ett bostadshus och människor utanför. Bild: UKI Arkkitehdit Oy Lojo,bostadsmässor,Lojo sjö,Skiss,lojo bostadsmässa

Huset kommer att ha solpaneler på taket och i lägenheterna installeras system som sparar på energi- och vattenförbrukningen.

Bostadsområdet, kring två kilometer från centrum, är helt nytt och där planeras närservice i form av ett daghem, en kvarterskrog, servicehem och senare en mataffär.